Pizzadeeg
Omschrijving
Met dit basisrecept voor pizzadeeg maak je thuis de heerlijkste pizza's.
Deeg maken
Meng het water, de suiker en de gist in een kom.
Voeg de bloem, zout en de olijfolie toe en kneed er een soepel deeg van. Besteed voldoende aandacht aan het kneden om te zorgen dat de gluten in het deeg tot ontwikkeling komen. Hiervoor moet zeker gedurende 10 a 15 minuten gekneed worden.
Maak als het deeg gereed is er een bol van en leg deze in een rijsmandje of met olijfolie ingevette schaal schaal.
Dek de kom af en laat het deeg nu 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid is verdubbeld.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en kneed deze nogmaals kort door.
Dek het deeg af met en laat het nogmaals 45 minuten rijzen.
Pizza bakken
Verwarm de oven - of bbq op indirecte hitte -voor op 250 graden. Voor het beste resultaat leg je ook een pizzasteen in de oven/bbq
Strooi een beetje bloem op een werkvlak en druk de deeg bollen met de handen uit tot een ronde pizza met licht opstaande randjes.
Beleg de pizza met saus en ingrediƫnten naar wens. Bak deze vervolgens in 12 a 15 minuten in de oven/bbq.
Images
Ingredients
-
500 gram bloem
-
1 zakje instant gist (7gr)
-
1 eetlepel suiker
-
300 gram lauw water
-
25 mililiter olijfolie
-
12 gram zout
- Due date
- Toegevoegd door
- Receptbuddy