Rollade van bavette met pesto en groene asperges
Omschrijving
Een heerlijke rollade gemaakt van bavette. Door de zelfgemaakte pesto wordt dit gerecht een heerlijke traktatie. Heerlijk om te serveren met gegrilde groene asperges.
Kruiden olie maken
Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en snipper deze samen met 2 tenen knoflook fijn.
Doe 200 milliliter olijfolie in een kom en doe de kruiden erbij.
Pesto maken
Verwarm een koekenpan en rooster hier vervolgens de pijnboompitten in totdat deze goudbruin zijn.
Snijdt een teen knoflook in stukken, snijdt de basilicum grof. Doe 100 ml olijfolie, de knoflook, pijnboompitten, basilicum en de geraspte parmezaanse kaas in een kom en mix deze met een staafmixer tot een pesto pasta.
Rollade maken
Sla de bavette met een vleeshamer of een steelpan plat, totdat deze een gelijkmatige dikte heeft.
Verdeel de pesto gelijkmatig over de bavette en rol deze vervolgens over de lange zijde op tot een rollade en bindt deze vast met slagerstouw.
Smeer de bavette in met de kruidenolie.
Rollade bereiden
Verwarm de BBQ voor op indirect grillen en verwarm deze voor op 220 graden.
Leg als de BBQ op temperatuur is de rollade erop en laat deze garen totdat er een kerntemperatuur van 52 graden is bereikt.
Haal de rollade van de BBQ en laat deze voor 10 minuten rusten.
Gril in de tussentijd de groene asperges in een grillpan of op een grillrooster op de BBQ.
Snijdt de rollade in plakken en verdeel deze over de borden.
Rollade bereiden
Verwarm de BBQ voor op indirect grillen en verwarm deze voor op 220 graden.
Leg als de BBQ op temperatuur is de rollade erop en laat deze garen totdat er een kerntemperatuur van 52 graden is bereikt.
Haal de rollade van de BBQ en laat deze voor 10 minuten rusten.
Gril in de tussentijd de groene asperges in een grillpan of op een grill rooster op de BBQ.
Snijdt de rollade in plakken en verdeel deze over de borden.
Rollade bereiden
Verwarm de BBQ voor op indirect grillen en verwarm deze voor op 220 graden.
Leg als de BBQ op temperatuur is de rollade erop en laat deze garen totdat er een kerntemperatuur van 52 graden is bereikt.
Haal de rollade van de BBQ en laat deze voor 10 minuten rusten.
Gril in de tussentijd de groene asperges in een grillpan of op een grill rooster op de BBQ.
Snijdt de rollade in plakken en verdeel deze over de borden met de gegrilde asperges.
Images
Ingredients
-
1 bavette van ongeveer 1 kilo
-
300 ml olijfolie
-
150 gram pijnboompitten
-
100 gram parmezaanse kaas
-
1 takje rozemarijn
-
3 tenen knoflook
-
2 bosjes basilicum
-
400 gram groene asperges
- Due date
- Toegevoegd door
- Receptbuddy