Zwitserse kaasfondue
Omschrijving
De enige echte kaasfondue. Met de fluweelzachte smaak, is dit de ultieme kaasfondue. Heerlijk voor een avondje gezellig genieten.
Bereiding
Rasp de kazen (of laat dit alvast door de kaasboer doen).
Doe 3/4 van de witte wijn in de fonduepan met de uitgeperste knoflook erin. Warm dit mengsel op.
Los de maizena op in de overgebleven koude witte wijn en voeg dit bij het warme mengsel. Laat het geheel op temperatuur komen totdat het geheel glazig en wat dikker begint te worden.
Voeg nu in delen de geraspte kaas toe en roer het geheel tot er een egale massa is ontstaan.
Giet een scheut kirsch door het mengsel en rasp er wat verse nootmuskaat bij.
Images
Ingredients
-
250 gram emmentaler
-
250 gram gruyere
-
150 gram appenzeller
-
kirsch
-
verse geraspte nootmuskaat
-
2 eetlepels maizena
-
300 ml witte wijn
-
brood etc om in de fondue te dopen
- Due date
- Toegevoegd door
- Receptbuddy