BBQ beef balls
Omschrijving
De ultieme snack voor bij de borrel. Deze heerlijke gehaktballetjes van de bbq zijn bij iedere borrel altijd favoriet. En zeg nu zelf...... wat is er nu leuker dan borrelen!?
Bereiding
Meng in een kom het gehakt, het paneermeel, het ei, peper en zout.
Draai vervolgens gehaktballetjes van 30 gram (dit zorgt ervoor dat de balletjes een ideaal formaat hebben om als 1 haps snack gegeten te worden).
Warm in een grote pan een laag arachide olie, die diep genoeg is om de balletjes onder te dompelen, op tot een hoge temperatuur (ongeveer 180 graden).
Frituur de gehaktballetjes ongeveer 2 minuten in de olie om dee voor te bakken.
Warm ondertussen de BBQ op tot ongeveer 120 graden. Leg vervolgens de gehaktballetjes erop en laat deze ongeveer 45 minuten garen en de rooksmaak opnemen.
Doe een laag BBQ saus in een pan en warm deze op. Voeg vervolgens de gegaarde gehaktballen toe en laat nog even meewarmen met de saus.
Leg de gehaktballen in een schaal en garneer deze met wat gebakken uitjes en wat gesnipperde bosui.
Images
Ingredients
-
500 gram rundergehakt
-
5 eetlepels paneermeel
-
1 ei
-
peper
-
zout
-
arachide olie
-
bbq saus
-
1 bosui
-
gebakken uitjes
- Due date
- Toegevoegd door
- Receptbuddy