Tomahawk steak van de bbq
Omschrijving
Misschien wel het lekkerste stuk rundvlees dat er bestaat. Deze heerlijke steek is een genot voor de smaak en tijdens de bereiding is het voor de gasten ook leuk om te zien.
Voorbereiding
Steek de BBQ aan en bereidt deze voor op direct grillen op een zo hoog mogelijke temperatuur (300 a 400 graden).
Laat de tomahawk steak op kamertemperatuur komen.
Bereiding
Bestrooi de tomahawk met zout (nu nog geen peper toevoegen gezien dit zou verbranden).
Leg de tomahawk op het gril rooster van de BBQ gril gedurende 10 minuten op hoog vuur. Draai vervolgens de tomahawk om en gril de andere zijde ook voor 10 minuten.
Doe de deksel van de BBQ dicht en laat de tomahawk erop liggen tot de kerntemperatuur 54 graden is. Draai de steak af en toe om.
Strooi eventueel naar smaak wat peper op de tomahawk.
Pak de steak in in aluminium folie als de kerntemperatuur bereikt is en laat deze 20 a 30 minuten rusten.
Nu is de steak klaar om gesneden en geserveerd te worden.
Images
Ingredients
-
1 tomahawk steak
-
zout
-
peper
- Due date
- Toegevoegd door
- Receptbuddy