Varkenshaas sate van de bbq
Omschrijving
Deze varkenshaas spiezen zullen ervoor zorgen dat u de rest van de avond geen honger meer heeft. Dit is de sate waar iedereen van droomt met een heerlijk rokerige smaak van de BBQ.
Sate marineren
Meng de ketjap, sojasaus, geperste knoflook, sambal, citroensap en honing in een grote kom.
Snij de varkenshazen in blokken ven 2x2 cm (maak de blokken niet te klein omdat de sate dan droog kan worden) en voeg deze toe aan de marinade. Laat de varkenshaas minimaal 3 uur marineren in het mengsel.
Sate bereiden
Verdeel de varkenshaas over 4 grote sate stokken (bijvoorkeur metaal). Zorg dat de BBQ nu klaar staat op basis van indirecte verhitting en leg de sate stokken erop met het deksel dicht. Laat de sate rustig roken op een temperatuur van ongeveer 110 graden totdat deze gaar zijn.
Sate afronden en opdienen
Warm de pindasaus op en meng hier nog 3 a 4 eetlepels van de overgebleven marinade door.
Leg de sate stokken op een schaal en verdeel de pindasaus erover. Strooi er ter garnering de gesnipperde bosui en gebakken uitjes overheen.
Images
Ingredients
-
500 gram varkenshaas
-
1 theelepel sambal badjak
-
4 eetlepels ketjap manis
-
1 teen knoflook fijngesnipperd
-
4 eetlepels sojasaus
-
2 stuks bosui
-
gebakken uitjes
-
gado gado satesaus
- Due date
- Toegevoegd door
- Receptbuddy